A Husztipakk Kft. most az ökológiai csomagolások új választékát kínálja önöknek: a kakaóbab héjából készült papírformákat.


Mindig arra törekszünk, hogy minőségi termékeket kínáljunk Önnek. A csomagolásnak a környezetet is tiszteletben kell tartania. Így figyelmünk a fel nem használt kakaóhéjból készült formák felé fordult.

Hogyan készül az ökológiai csomagolás?

Az anyag egy része az újrahasznosítási szektorból szármik. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentsék a csomagolásban lévő szűz szál arányát, azaz ne szűzpapírt, hanem részben újrahasznosított papírt használjunk. A csokoládégyártási láncban a cégek csak kakaóbabot használnak. A héját, újrahasznosítás nélkül eldobják. Különböző próbálkozások után a papírgyártóknak sikerült ezt az újrahasznosított hulladékot a szűz papírpépbe integrálniuk. Így a kakaóbab héja tökéletesen illeszkedik a papírba. Az olyan környezetbarát csomagolások esetében, mint a kakaóbab héjából készült formák, körkörös körforgásról beszélhetünk.
Milyen tulajdonságai vannak ennek az új környezetbarát csomagolásnak?

Ez az új formacsalád teljesen biológiailag lebomló és komposztálható. Mi a kakaóbab papír összetétele? 60%-ban természetes tiszta papírszálból és 40%-ban kakaóbab héjból készülnek. Ennek a keveréknek köszönhetően a forma 100%-ban újrahasznosítható.

A papír FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, ami a vásárlókat arról tájékoztatja, hogy az általuk kiválasztott áru alapanyaga olyan erdőgazdálkodásból származik, amely szem előtt tartja a környezeti- és a természeti értékeket, valamint a fenntarthatóságot. A tanúsítvány kiadásának fő célja a napjainkban globálisan zajló környezetpusztító erdőgazdálkodás megfékezése, visszaszorítása.